Google Pixel C: nadupaná výbava v hliníkovom tele

Okrem dvojice nových smartfónov rozšíril Google rad svojich zariadení o desaťpalcový tablet s odnímateľnou hardvérovou klávesnicou, vysokým rozlíšením displej a novým USB konektorom typu C.

Nový tablet Google Pixel C má hliníkovú konštrukciu, výbornú výbavu a vo vnútri beží operačný systém Android v najnovšej verzii 6.0 Marshmallow, nie Chrome OS ako pri iných Pixel zariadeniach.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Novinka poslúži nielen na zábavu, ale vďaka plnohodnotnej hardvérovej klávesnici, ktorá je k telu tabeltu pripevnená magnetom, aj na prácu. Klávesnica má vlastnú batériu.hardvérová výbava sa nemá za čo hanbiť.

Nájdeme tu štvorjadrový procesor Nvidia Tegra X1, grafický čip Maxwell, 3 GB operačnú pamäť RAM a vnútornú pamäť v dvoch kapacitách - 32 GB alebo 64 GB. Bojužiaľ bez podprory rozšírenia pamäťovými kartami. Hodnotu batérie nepoznáme, no nabijete ju cez nový typ USB konektora C a úroveň nabitia uvidíte na farebnom indikačnom LED pásiku.

Pixel C by sa mal na trhu objaviť ešte pred Vianocami, klávesnicu si budete musieť dokúpiť. Cena tabletu začína na 499 USD, za 64 GB variant pýta Google o 100 dolárov viac. Klávesnica má cenovku 149 dolárov. Tak ako ostatné Google zariadenia, aj tablet bude dostupný cez Google Store (ktorý nie je na Slovensku podporovaný), alebo cez miestnych predajcov. Kedy a za koľko sa u nás objaví zatiaľ nevieme.

Zdroj: officialandroid.blogspot.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu