Predaj iPhonu 6S a 6S Plus štartuje na Slovensku 9. októbra

A je tu ďalší rekord, v ktorom Apple prekonal sám seba. Za prvé tri dni od štartu predaja nového modelu svojho telefónu predal o tri milióny zariadení viac než pred rokom. Zároveň Apple oznámil druhú vlnu predaja v ďalších krajinách, medzi ktorými nechýba ani Slovensko.

Apple sa vo svojej tlačovej správe pochválil ďalším úspechom. Podľa Tima Cooka boli tržby za iPhone 6 a 6S Plus fenomenálne. Len tri dni po štarte predaja, ktorý sa vo vybraných krajinách začal 25. septembra, sa predalo viac než 13 miliónov iPhonov.

ikona

Základné info: Apple iPhone 6SFaceliftovaný iPhone zostal verný minuloročnému dizajnu, ponúka však odolnejšie telo a 12-megapixelový zadný či 5 Mpix predný fotoaparát. Zachovaná šikovná čítačka odtlačkov, pamäťové verzie so 16 GB základom i NFC pre Apple Pay.

ikona

Základné info: Apple iPhone 6S PlusNástupca minuloročného tabletofónu dostal výkonnejší procesor Apple A9, 5,5'' Full HD displej s technológiou 3D Touch, 12 Mpix fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu a nahrávaním 4K videí a vylepšenou 5 Mpix prednou kamerou.

Od 9. októbra 2015 začína ďalšia vlna, v ktorej pribudnú nové krajiny, kde odštartujú oficiálne predaje, spolu tak budú iPhony radu 6S dostupné vo vyše 40-tich krajinách a do konca roka ich počet vzrastie na 130. V druhej vlne, ktorá štartuje už na druhý piatok, nebude chýbať ani Slovensko. Od tohto dátumu sa dá očakávať dostupnosť iPhonov aj u našich operátorov, presné termíny ani ceny však zatiaľ nepoznáme. Podrobnosti prinesieme hneď, ako ich získame.

Na výber bude zo štyroch farieb (strieborná, zlatá, sivá a ružová) a troch veľkostí vnútornej kapacity (16, 64 a 128 GB). Cena iPhonu 6S začína na sume 739 eur, pri 6S Plus je to najmenej 849 eur. Presné ceny pre slovenských zákazníkov budú známe neskôr.

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu