Samsung SleepSense pomôže zlepšiť kvalitu spánku

SleepSense dokáže monitorovať kvalitu vášho spánku bez toho, aby ste museli mať na zápästí niektoré nositeľné príslušenstvo. Zariadenie v tvare disku si jednoducho vložíte pod matrac.

Kvalitný spánok je pre zdravie organizmu dôležitý, o tom niet pochýb. Radi by ste si monitorovali spánok, ale prekážajú vám na zápästí inteligentné hodinky či náramky s touto funkciou? Tak vás zrejme poteší novinka z berlínskej výstavy IFA 2015. Okrúhle zariadenie si vložíte pod matrac a môžete ísť spať.

SleepSense bude monitorovať váš spánok, dýchanie, srdcový tep i to, ako sa počas spánku na posteli hýbete. Získané dáta vyhodnotí, cez Bluetooth zosynchronizuje so spárovaným smartfónom, a dokonca vám ponúkne odborné odporúčania na jeho úpravu. To všetko prostredníctvom mobilnej aplikácie.

Vaše spánkové skóre sa vypočíta na základe siedmich prvkov:

- celková doba spánku

- účinnosť spánku

- ako dlho vám trvalo kým ste zaspali

- koľkokrát ste sa počas spánku prebudili

- koľkokrát ste vyliezli z postele

- koľko času ste strávili vo fáze REM

- koľko času ste strávili v hlbokom spánku

SleepSense môže byť pripojený aj k inteligentným domácim spotrebičom, čo vám umožní ovládanie klimatizácie či televízora keď zaspávate. Senzor môžete pripojiť aj k aplikácii Samsung SmartThings, ktorá dokáže ovládať ďalšie zariadenia v domácnosti, ako sú termostaty, bezpečnostné kamery, žiarovky.

Nechýba funkcia inteligentný alarm, takže prebudenie do nového dňa môže byť jemné. Dostupnosť v Európe, ani cena zariadenia nie je zatiaľ známa.

Zdroj: global.samsungtomorrow.com

Diskusia k článku:

06.09.2015 - 13:18

údajne táto aplikácia je tiež výborná. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.urbandroid.sleep

Celá diskusia 1 príspevok