Hodinky s Android Wear už budú fungovať aj s iPhonom

Google chce inteligentné hodinky s operačným systémom Android Wear rozšíriť aj medzi majiteľov iPhonov. S iOS však zatiaľ spárujete iba LG Watch Urbane a novšie, aktuálne modely pravdepodobne podporované nebudú.

Po takmer jeden a pol roku od predstavenia operačného systému pre inteligentné hodinky a iné nositeľné príslušenstvo Android Wear, sa Google rozhodol rozšíriť jeho podporu aj mimo svoju domovskú platformu.

Párovacia aplikácia by v najbližších hodinách mala doraziť aj do App Store a notifikácie, meranie fitness aktivít či špeciálne aplikácie na hodinkách s Android Wear si tak už budú môcť užiť aj majitelia iPhonov 5, 5C, 5S, 6 a 6 Plus (tieto podporujú nevyhnutný Bluetooth 4.0) s iOS 8.2 a vyšším.

Lenže, všetko má svoj háčik. Oficiálny blog Googlu uvádza, že Android Wear z App Store nainštalovaný na iPhone pobeží s hodinkami LG Watch Urbane a všetkými novými modelmi od Huawei, Asusu či Motoroly. Čo však napríklad súčasné Moto 360 alebo LG G Watch R? Zdá sa, že tie podporované nie sú a otázkou je, či sa to v najbližších týždňoch zmení, alebo ich Google od iOS nadobro odstrihne.

Predajom nových hodiniek s Android Wear každopádne rozšírenie na ďalší mobilný operačný systém určite môže pomôcť.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení.

Zdroj: Google Official Blog

Diskusia k článku:

Začať diskusiu