Samsung Blue Earth

ZÁKLADNÉ INFO o high-mid-ende Dotykový ekologický mobil s 3 Mpix fotoaparátom s AF, HSDPA, Wi-Fi, FM rádiom s RDS a solárnym panelom.

Základné parametre:

konštrukcia: klasická s dotykovým displejom,

OS: vlastný,

procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS + HSDPA,

rozmery: 108 x 54 x 14 mm,

hmotnosť: 119 gramov (zistená: ???),

displej: aktívny, dotykový, TFT 16 777 216 farieb, 480 x 800 b., uhlopriečka 76 mm (3''),

fotoaparát: 3,2 Mpix, autofókus, záznam videí (320 x 240 b., 15 fps),

pamäť: 130 MB + microSDHC (do 8 GB),

správy: SMS, MMS, e-mail, RSS,

globálny prenos dát: GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 3,6 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 2.1, kábel (zrejme microUSB), mass storage, Wi-Fi,

hudba: MP3/AAC prehrávač, FM rádio (s RDS), A2DP, rozpoznávanie hudby (Find Music),

ostatné 1: Java, internetový prehliadač, videohovor,

ostatné 2: akcelerometer, solárny nabíjací panel,

batéria: 1 080 mAh,

výdrž: ???

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg)

Neobsahuje/nepodporuje:

aktívny pohotovostný režim, xenónový blesk, LED blesk, aktívny kryt objektívu, HSUPA, 3,5 mm jack, minimalizácia (Java) aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, GPS,

Softvérová verzia testovaného telefónu:

zatiaľ netestovaný,

Obsah balenia:

neznámy,

Samsung predstavil svoj prvý solárny dotykový mobil už vo februári. Tento ekologický telefón sa na náš trh dostane však až v priebehu tohoto štvrťroku. Spolu s uvedením dátumu predaja nás Samsung oboznámil aj s bližšími parametrami modelu Blue Earth. Viac informácií o tomto zaujímavom kúsku sa dozviete z nasledujúcej tlačovej správy.

Tlačová správa:

Spoločnosť Samsung Electronics Co. Ltd. oznámila uvedenie modelu Samsung Blue Earth, ekologického mobilného telefónu s plne dotykovým displejom. Mobilný telefón Samsung Blue Earth, ktorý bol prvýkrát predstavený na výstave Mobile World Congress 2009 v španielskej Barcelone, sa stal najočakávanejším ekologickým konceptom aj vďaka modernému dizajnu a pokročilým multimediálnym funkciám.

Donedávna sa za ekologické mobilné telefóny označovali modely s nízkou spotrebou energie a obmedzenou ponukou funkcií. Nový mobilný telefón Samsung Blue Earth však spája najnovšie multimediálne funkcie s moderným dizajnom, pričom zachováva nízku úroveň spotreby energie a je vyrobený z ekologických materiálov.

Komerčným uvedením modelu Samsung Blue Earth dala spoločnosť Samsung jasne najavo svoje odhodlanie chrániť životné prostredie produkciou ekologických zariadení a aktivitami pre svojich zákazníkov.

"Samsung Blue Earth nie je obyčajným rozšírením nášho radu mobilných telefónov. Predstavuje totiž značný krok vpred v zodpovednom prístupe k ochrane životného prostredia," uviedol JK Shin, výkonný viceprezident a riaditeľ divízie Mobile Communication Division spoločnosti Samsung Electronics. „Som veľmi rád, že na trh prinášame priekopnícky ekologický mobilný telefón. Spoločnosť Samsung bude aj naďalej uvádzať na trh ekologické mobilné telefóny štýlu Blue Earth určené pre všetkých,“ dodal.

Model Blue Earth je vyrobený z materiálu PCM (Post Consumer Material), ktorý sa získava z recyklovaných fliaš na vodu a počas výrobného procesu pomáha znižovať spotrebu paliva a úroveň uhlíkových emisií. Zariadenie, vrátane nabíjačky, neobsahuje škodlivé substancie ako sú brómové samozhasínacie prvky (BFR), polyvinylchlorid (PVC) a ftalát.

Najhorúcejšia novinka v kategórii ekologických produktov, model Blue Earth, je vybavená unikátnym užívateľským rozhraním, ktorého cieľom je viesť k ochrane životného prostredia. Prostredníctvom režimu "Eco mode" pre šetrenie energie môžete jediným kliknutím nastaviť jas displeja, čas podsvietenia a rozhranie Bluetooth. Pomocou funkcie "Eco Walk" a zabudovaného merača krokov si môžu užívatelia spočítať svoje kroky a zároveň množstvo CO2, ktoré by pri použití motorového dopravného prostriedku uniklo do životného prostredia. Táto unikátna funkcia umožňuje užívateľom si vypočítať hodnotu svojich krokov vyjadrenú počtom stromov, ktoré týmto konaním zachránili.

Balenie nového modelu Blue Earth má kompaktné rozmery. Je vyrobené z ľahko recyklovateľného papiera a potlačené sójovým atramentom. Balenie sa dá tiež prakticky využiť ako fotorámik alebo puzdro na perá. Blue Earth je dodávaný s nabíjačku s 5-hviezdičkovou účinnosťou, ktorá má v pohotovostnom režime príkon len 0,03 W. V zmysle pilotného programu Európskej únie Voluntary Agreement of European Commission IPP (Integrated Product Policy – Integrovaná produktová politika) sa spoločnosť Samsung zaviazala implementovať a používať hodnotenie príkonu nabíjačiek mobilných telefónov v stave bez záťaže. Vďaka solárnemu článku na zadnej strane si telefón dokáže generovať dostatok elektrickej energie na neobmedzené používanie. Solárna energia je považovaná za jednu z najekologickejších foriem energetického zdroja a pomáha užívateľom šetriť energiu získavanú z neobnoviteľných zdrojov.

Mobilný telefón Samsung Blue Earth bude uvedený na trh vo Švédsku v októbri a čoskoro príde aj do Francúzska, Nemecka, Rakúska, Talianska, Portugalska a ďalších európskych a ázijských krajín.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 16.10.2009 - 16:14

SkILeRKQQo: myslim ze tento mobil by si mohli kupovat ochrancovia prirody atd.. a este ma k tomu celkom slusnu vybavu pekny dizajn a vzadu tie solarne panely :D ani uz netreba nabijat mobil dam ho na balkon a za 2 hodinky je nabity :D

anonymous16.10.2009 - 17:10 Trvalý odkaz

Valaroma: Das ho nabijat na balkon a za dve hodiny mas namiesto mobilu skorodovany kus kovu neoddelitelne spojeneho s bezcennym plastom.

anonymous16.10.2009 - 18:25 Trvalý odkaz

fabricio: som zvedaví ?i ten telefon vidrží aj záruku 2 roky,?i sa mi nerosipe hnet za týžden ked je virobený zo smetí

anonymous16.10.2009 - 18:30 Trvalý odkaz

ja: LooL :D:D:D:D:D
fabricio kolko mas rokov ?

Celá diskusia 20 príspevkov