Samsung a MasterCard uvedú Samsung Pay aj na európsky trh

Samsung Pay je mobilná platobná služba, ktorá umožní majiteľom vybraných telefónov značky Samsung (Galaxy S6 a S6 edge) používať ich prístroje k bezkontaktným platbám za každodenné nákupy u obchodníkov vybavených bezkontaktnými terminálmi a terminálmi na karty s magnetickým prúžkom podporujúcimi NFC a MST technológie.

Spotrebitelia tak budú môcť využívať Samsung Pay v obchodoch bez ohľadu na to, či platobné terminály podporujú NFC alebo tradičné magstripe, čo je drvivá väčšina existujúcich terminálov.

So Samsung Pay získajú spotrebitelia jednoduchú aplikáciu, ktorá sa ľahko používa. Pridanie karty vyžaduje len niekoľko jednoduchých krokov. Po pridaní používateľ aktivuje aplikáciu Samsung Pay vytiahnutím ponukovej lišty v zariadení, vyberie si požadovanú platobnú kartu a preukáže svoju identitu cez snímač odtlačkov prstov. Priložením zariadenia k terminálu v mieste predaja potom urobí rýchlu, bezpečnú a jednoduchú platbu.

Služba Samsung Pay by mala byť tento rok v lete spustená v USA a v Južnej Kórei. Na spustení v Európe Samsung intenzívne pracuje s bankami a ďalšími partnermi.

Zdroj: tlačová správa a samsung.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 04.08.2015 - 16:17

Len doplnim clanok: Samsung Pay nebude fungovat na rootnutych zariadeniach.

Lumiak62504.08.2015 - 17:27 Trvalý odkaz

NFC platby má VÚB banka aj aplikáciu na WP8.1. Netreba žiadne Apple pay ani Samsung Pay. :)

nerd04.08.2015 - 17:34 Trvalý odkaz

zasa raz triezvy pohlad na vec...
s apple pay, samsung pay alebo android pay netreba mat ucet vo VUB

LOL04.08.2015 - 18:40 Trvalý odkaz

nechajte ho Lumiaka, v jeho veku este nemoze rozumiet veciam v realnom svete, ako funguju.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne04.08.2015 - 19:36 Trvalý odkaz

ty čo si lol, jeho otec, strýko alebo starši brat, že sa oňho tak staraš? nebuď ješitny, keď ťa otravuje ignoruj ho a nekŕm trola. V tvojom veku by si to už mal vedieť, ignorácia je najlepšia zbraň na takych ľudi.

Celá diskusia 6 príspevkov