Samsung Gear VR Innovator Edition na Slovensku

Slovenskí fanúšikovia moderných technológií si budú môcť čoskoro na Slovensku kúpiť najnovšie zariadenie pre virtuálnu realitu. Škoda len, že je určené iba pre smartfóny Galaxy S6 a S6 edge.

Od polovice júla budú aj u nás dotupné špeciálne okuliare na virtuálnu realitu Samsung Gear VR Innovator Edition s technológiou od Oculus a rozmermi 196 x 83 x 99 mm. Vďaka výkonnému procesoru a displeju s vysokým rozlíšením 577 ppi sú ako stvorené pre sledovanie filmov, televíznych relácií, VOD služieb a hranie VR hier. Zorné pole má 96°. Predchádzajúci, takmer rovnaký model okuliarov bol určený pre tabletofón Galaxy Note 4.

ikona

Samsung Gear VR: okuliare s rozšírenou realitou pre Galaxy Note 4Nové okuliare, ktoré poslúžia na sledovanie filmov, videí i hranie hier, potešia predovšetkým nadšencov virtuálnej reality, vývojárov a fanúšikov mobilných technológií.

Pre sledovanie 2D a 3D filmov sú pripravené režimy Kino, Multi obrazovka a Domáce kino. Technológia Pass-Through dokonca aktivuje zadný fotoaparát Galaxy S6 alebo S6 edge pre hybridné zobrazenie okolia i priamo v aplikáciách VR.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Okuliare sú novo vybavené aj systémom proti zahmlievaniu šošoviek. Vnútorný ventilátor zaisťuje dostatočnú cirkuláciu vzduchu, takže nie je potrebné okuliare utierať ani pri dlhšom používaní.

Medzi ďalšie novinky patrí upozornenie na hovor či správu, aby ste mohli byť aj počas hrania informovaní o tom, čo sa deje v reálnom živote, a microUSB port. K portu je možné pripojiť buď nabíjačku, a Galaxy S6 a S6 edge tak súčasne dobíjať, alebo najrôznejšie pohybové ovládače (gamepad), volant alebo herné zbrane.

Optimalizovaný a lokalizovaný obsah virtuálnej reality je k dispozícii na prevzatie cez Oculus Store (len v anglickom jazyku - rovnako ako menu a ovládanie).

Zariadenie Samsung Gear VR Innovator Edition bude na slovenskom trhu dostupné v bielom prevedení od polovice júla 2015 v značkových predajniach Samsung v Bratislave, Nitre a Košiciach a v internetovom obchode www.andreashop.sk za odporúčanú maloobchodnú cenu 249 €.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Peto 11.07.2015 - 14:08

Nedali zas až takú cenu, na to, že je to Samsung...

Richard Hombauer12.07.2015 - 13:20 Trvalý odkaz

mal som to na ociach. je to nenormalny zazitok. UHD rozlisenie displeja tymto zariadenim dostava este vacsi vyznam. prirodopisne zabery, hudobne videa z koncertov, eroticke filmy... vyuziti je mnoho a je to fakt sranda. :)

martian13.07.2015 - 18:59 Trvalý odkaz

Richard, je erotak v UHD na Gear VR lepsi ako manzelka v real time? :D
Ludske oko ma mat "rozlisenie" vraj cca. 576 MPx, ale ... hmmm ... "efektivnych" len cca. 7 MPx. Takze UHD by uz teoreticky malo byt lepsie ako realita.
http://gizmodo.com/what-is-the-resolution-of-the-human-eye-1541242269
Nechcem si ani predstavovat, aky skvely zazitok musi byt, mat na tomto dake planetarium...

Celá diskusia 3 príspevky