Vyšla aktualizácia na iOS 8.4, štartuje s ňou aj služba Apple Music

Apple vydal pravdepodobne úplne poslednú aktualizáciu svojho operačného systému iOS pred jesenným predstavením nových iPhonov. Verzia 8.4 tentoraz prináša iba zmeny v dvoch systémových aplikáciách. Mierne sa zmenili iBooks a naopak, od základu prekopaná bola položka Hudba.

Tá sa stala bránou do sveta novej streamovacej služby Apple Music. Prvá karta Moja Hudba naďalej ponúkne skladby a albumy, ktoré ste so svojím iPhonom, iPadom či iPodom synchronizovali prostredníctvom iTunes. Zvyšok však už ponúka obsah, ktorý bude prehrávaný cez Wi-Fi alebo dátové pripojenie podobne, ako to robí napríklad Spotify či francúzsky Deezer. Zatiaľ sa zdá, že ponuka hudby je totožná s ponukou albumou v iTunes Store, vrátane slovenských interpretov.

Oproti konkurencii však Apple Music ponúka aj reálne živé rádiové vysielanie stanice Beats 1 a kartu Connect. Tú môžeme porovnať k sociálnej sieti (Facebooku či Twitteru) plnenej odkazmi zo zákulisia koncertov a života hudobných skupín, ktoré prostredníctvom aplikácie Hudba sledujete.

ikona

Mesačné predplatné Apple Music bude porovnateľné s konkurenciouUž onedlho odštartuje nová hudobná služba Apple Music, ktorá bude dostupná aj pre slovenských používateľov. Prvé odhady cien boli vyššie, než za konkurenčné Spotify alebo Deezer. Apple však príjemne prekvapil.

Aktualizácia iOS 8.4 mala pre iPhone 5S veľkosť 212 MB. Ani používatelia s takmer plným úložiskom však nemusia mať strach, zariadenie totiž v prípade nedostatku miesta čiastočne vymaže niektoré aplikácie a následne ich potom opäť samo obnoví do pôvodného stavu aj bez vášho zásahu. Pôvodne sa predpokladalo, že táto funkcia pribudne až s iOS 9, dajte nám preto vedieť, či fungovala spoľahlivo aj vo vašom prípade.

Apple Music je viazaná na iOS 8.4, streamovanie si teda už neužijú majitelia staručkého iPhonu 4 a prvého iPadu. V prípade, že za ňu nechcete po 3-mesačnej skúšobnej dobe platiť 5,99 €, nezabudnite vypnúť automaticky aktivované predplatné v nastaveniach.

Diskusia k článku:

Lumiak625 01.07.2015 - 11:39

Apple Music nemá budúcnosť.....

markos901.07.2015 - 18:48 Trvalý odkaz

preco by nemal, nie kazdy kradne mp3 na nete, v amerike ma kazdy iba legalnu hudbu aj filmy

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne01.07.2015 - 20:23 Trvalý odkaz

Prenho nema lebo klient bude len na android a iphone.

ondrakomous03.07.2015 - 00:17 Trvalý odkaz

presne, uz se tesis na novy windows 10, vid? subjektivne to vidim na nejlepsi OS vsech dob, graficky neuveritelne prehledny a cisty, o tom se ostatnim muze jenom zdat, microsoft makal tvrde, aby to byla pecka. bude to novej zacatek, jeste predstavi rovnou novy delo lumii 940. samozrejme za polovicni penize, co konkukrencni apple. vo tom jako zadna, ze budoucnost je jasna, windows 10.

nerd03.07.2015 - 15:34 Trvalý odkaz

ondro zas si sa dal na fet? :D
microsoft nebezi dobre ani na desktopoch nie to este na mobiloch. merketing microsoftu stoji za prdel jak pri softe tak pri hardware :) ked sa dostanu cez 5% tak potom mozu "oslavovat".
do 2 rokov bude nokia predavat viac telefonov ako microsoft ;)
na zamyslenie je aj podiel roznych verzii win na desktopoch. :) 7 rokov stary system stale rasie a najnovsiemu systemu sa konecne podarilo predbehnut 14 rokov stare XP. microsoft tvrdo maka na vsetkom
[img]http://i.imgur.com/FVhWqIb.jpg[/img]

Celá diskusia 9 príspevkov