Apple Watch 2 by mohli priniesť podporu pre Face Time kameru

Inteligentné hodinky sa ešte ani nezačali predávať na všetkých trhoch, a už tu máme špekulácie o tom, čo by mohla priniesť ich druhá generácia. Tešiť sa vraj môžeme na videohovory, vylepšené Wi-Fi a nové prémiové modely pre náročných.

Dostupnosť Apple Watch na Slovensku je zatiaľ otázna, presný ani približný dátum vám teraz nikto nepovie, no v Apple vraj už pracujú na ich druhej generácii. Aké novinky môžeme očakávať?

Podľa zdrojov oboznámených s plánmi Applu by mali Apple Watch 2 dostať Face Time kameru. Už v novom systéme watchOS 2.0 nájdeme podporu telefonovania cez Wi-Fi - FaceTime Audio, takže pridanie kamery do hodiniek bude len logickým krokom.

ikona

Smart hodinky Apple Watch chcú prevalcovať konkurenciu O smart hodinkách Applu sa hovorilo už veľa a dlho, no vždy išlo len o fámy a špekulácie. Teraz sú však konečne tu, a dokonca v dvoch veľkostiach. Sú vodeodolné, zmerajú vám tep, spočítajú kalórie a môžete ich ovládať aj hlasom.

Ďalšia zmena sa má týkať nového Wi-Fi čipu, vďaka ktorému by hodinky boli menej závislé na iPhone. Napríklad na posielanie SMS správ, e-mailov či aktualizovanie údajov o počasí. Wi-Fi sa bude dať použiť aj na lokalizáciu cez službu Find My Watch.

Miernym prekvapením je spokojnosť používateľov s výdržou batérie na jedno nabitie. Vyplýva to vraj z prieskumu trhu, ktorý inicioval Apple. Priemerný používateľ zakončí deň pri hodnote 30 % až 40 % batérie, takže podľa zdrojov sa Apple môže zamerať na iné hardvérové vylepšenia. Možno sa dočkáme aspoň mierneho zlepšenia výdrže, no na radikálnu zmenu si zrejme budeme musieť počkať.

Výrobca sa chce zamerať aj na zavádzanie modelov z vyššej kategórie s novými materiálmi ako je titán, volfrám, platina či paládium. Ako chce prilákať viac zákazníkov na modely s cenovkou 1000 až 10 000 amerických dolárov naozaj netušíme.

Druhá generácia hodiniek by mohla byť predstavená v roku 2016, vydanie nového modelu spolu s uvoľnením watchOS 2.0 na jeseň tohto roku nie je veľmi pravdepodobné.

Zdroj: 9to5mac.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu