Samsung už pripravuje bezpečnostnú aktualizáciu pre rad Galaxy

Zrejme až globálna medializácia problému so zabezpezpečením mobilných zariadení radu Galaxy konečne donútila spoločnosť v tejto veci konať. V najbližších dňoch by mal byť uvoľnený update s bezpečnostnou opravou.

Pre tých, čo túto informáciu ešte nezachytili pripomíname, že spoločnosť NowSecure pred niekoľkými mesiacmi zistila bezpečnostnú chybu, ktorá mohla byť zneužitá pri inštalácii jazykového balíčka klávesnice SwiftKey. Hacker vtedy mohol do zariadenia odoslať škodlivý kód, ktorým by získal prístup ku kamere, SMS správam, mikrofónu a podobne.

ikona

Vyše 600 miliónov Samsungov je ohrozených. Cez klávesnicu SwiftKeyVážna bezpečnostná chyba ohrozuje súkromie používateľov smarfónov značky Samsung po celom svete. Hackeri tak môžu preniknúť do mobilu a pristupovať k fotoaparátu, SMS správam, odpočúvať hovory či sledovať polohu majiteľa zariadenia.

Aj keď výrobca celú vec zľahčuje tvrdením, že na to, aby bol telefón napadnutý, by musel byť hacker na zariadenie pripojený cez nezabezpečenú Wi-Fi sieť práve počas sťahovania aktualizácie jazykového balíčka, stále je tu vysoké riziko, že sa tak môže stať a potom by mal používateľ vážny problém. Takisto by mala podľa spoločnosti útokom zabrániť bezpečnostná funkcia Knox, pravdepodobnosť úspešného útoku je tak vraj veľmi nízka.

Samsung používateľov zariadení radu Galaxy nabáda, aby mali zapnutú automatickú aktualizáciu softvéru, pretože v tom prípade im opravný update dorazí hneď, akonáhle bude pre ich región uvoľnený.

Zdroj: global.samsungtomorrow.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu