Ericsson: najväčším žrútom dát je YouTube, Facebook a Chrome

V ďalšej zo svojich štúdií sa Ericsson zameral na spotrebu mobilných dát prostredníctvom aplikácií. Najviac dát pretečie prostredníctvom aplikácií YouTube, Facebook, Snapchat a webového prehliadača Google Chrome.

Podľa najnovšieho vydania analýzy Ericsson Mobility Report do roku 2020 mnohonásobne narastie objem prenesených dát v európskych mobilných sieťach. Na tomto náraste sa najviac podieľa video obsah spotrebovaný prostredníctvom aplikácií a stále vyššia penetrácia smartfónov a tabletov.

obr: ericsson

Zatiaľ čo súčasný priemerne aktívny majiteľ smartfónu alebo tabletu prenesie v Európe cez mobilnú sieť 1,2 GB dát mesačne, v roku 2020 to podľa analýzy Ericsson Mobility Report bude 6,5 GB dát. Čo už je naozaj úctyhodné číslo.

počet hodín strávených pozeraním videa na zariadeniach za týždeň

V šiestich sledovaných krajinách (Veľká Británia, Poľsko, Francúzsko, Taliansko, Švédsko a Rusko) sa podľa objemu prenesených dát na platforme Android päťkrát umiestnila na prvom mieste aplikácia YouTube, iba v Taliansku bola druhá. Na Apeninskom poloostrove vedie Facebook, ktorý je vo Veľkej Británii a Francúzsku druhý, v Poľsku a vo Švédsku sa umiestnil na tretej priečke.

V Rusku je trojkou tamojšia sociálna sieť Vkontakte. Vedúcu trojicu vo Poľsku, Švédsku a Rusku doplnil webový prehliadač Chrome, ktorý sa umiestnil na štvrtej priečke. Pozíciu štvorky vo Veľkej Británii, Francúzsku a Taliansku zaujala sociálna sieť Snapchat.

A čo najviac "žerie" dáta vám?

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Lumiak625 12.06.2015 - 16:26

Jasný dôkaz, že nie, iba čínske siete majú backdoor. Ako sa vyzradili, že špehujú net. :)

Nightmare12.06.2015 - 16:50 Trvalý odkaz

Fejsbruk to ano (aj ked ho nemam) Chrome moze byt ale ze najvacsim je prave Youtube mi trocha hlava nebere...Twitter je kde?kolky?:D

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease12.06.2015 - 17:15 Trvalý odkaz

Čo sa ti nezdá, veď videá..
Pustíš jedno video a miesto toho môžeš 100x zobraziť nejakú stránku V prehliadači..

AdoP13.06.2015 - 21:02 Trvalý odkaz

ale sprostáčikov z nás robiť, to sa im páči, to je kúl. operátorskí klamárikovia odpornučkí. veď to je vypracovaná metódička, ako ich pohodička. hm. ich žilôčky a žl'azôčky by trpeli, keby nemali to svoje nenažratučké dno napchate až po gágorček.

Celá diskusia 5 príspevkov