10 dôvodov podľa Google, prečo prejsť z iOS na Android

Ak rozmýšľate nad prechodom z iPhonu na niektorý android, Google vám rozhodovanie uľahčí. Aplikácia Switch to Android je dostupná už aj pre zariadenia s Androidom 12 a pri tej príležitosti Google zverejnil desať dôvodov, prečo používať práve Android.

Každý zo systémov, či už Android alebo iOS, má svoje výhody aj nevýhody. Fanúšikovia Apple zariadení oceňujú najmä jeho rýchlosť, jednoduché používanie a rozsiahly ekosystém s bezproblémovým prepojením produktov. 

Aj bezpečnosť aplikácií a dát sa Applu darilo držať pod kontrolou viac než Googlu s jeho Androidom. Posledné verzie však už majú integrované vyššie zabezpečenie a ochranu súkromia, viac sa kladie dôraz aj na kontrolu aplikácií v Google Play. 

Či už chcete prejsť z iOS na Android zo zvedavosti alebo vás platforma Applu niečím sklamala, Google má pre vás aplikáciu Switch to Android, ktorá prenos súborov uľahčí. Káblom alebo bezdrôtovo. 

Na svojom blogu zverejnil dôvody, prečo je podľa neho Android tým pravým systémom. Okrem iného aj preto, že máte na výber z množstva zariadení rôznych značiek, veľkostí a nechýbajú ani skladacie telefóny. Stačí si len vybrať podľa vkusu, preferencií parametrov a peňaženky.

10 dôvodov podľa Google, prečo prejsť na Android:

1. Vyjadrite sa novými spôsobmi: komunikujte s priateľmi pomocou aplikácie Správy a klávesnice Gboard, kde nechýba množstvo emotikonov a nálepiek. Môžete zdieľať fotografie, videá a máte prehľad o doručení správy. Aj priatelia s iPhonom vašu správu dostanú. 

2. Videorozhovor s kýmkoľvek a kdekoľvek: ak majú vaši priatelia Google účet, môžete viesť videorozhovor pomocou Google Meet. Pre používateľov, ktorí uprednostňujú FaceTime, je taká možnosť v prehliadači Chrome. 

3. Nalaďte si svoju obľúbenú hudbu: najnovšie hity sledujte pomocou preferovanej streamovacej služby dostupnej pre Android. Ak ste si predtým zakúpili a stiahli hudbu na svojom iPhone, vaša hudba sa prenesie do nového telefónu so systémom Android, pokiaľ je bez správy digitálnych práv (DRM). Kto sa nechce vzdať aplikácie Apple Music, nemusí. Nájde ju v obchode Play. Po prihlásení má k dispozícii svoju knižnicu ako na iPhone. 

4. Vaše obľúbené aplikácie: v obchode Play nájdete svoje obľúbené aplikácie, na ktoré ste zvyknutí a veľa ďalších, ktoré na iOS nie sú. Objavujte.

5. Prístup založený na súkromí: Na vašom novom telefóne sú vaše údaje proaktívne chránené systémom Android. Chráni pred spamom v správach, zisťuje hrozby v aplikáciách a pod kontrolou máte zdieľanie polohy i používanie kamery a mikrofónu tretími stranami. 

6. Viac zariadení, ktoré spolu lepšie spolupracujú: vyberať môžete zo širokej škály produktov, wearables, Chromebookov či slúchadiel, ktoré lepšie spolupracujú s vaším telefónom. Ak máte AirPods, aj tie budú s androidom fungovať, no s obmedzenými funkciami. 

7. Zvládnite viac s aplikáciami a službami Google: počas cestovania máte k dispozícii okamžitý preklad textu v cudzom jazyku, dokumenty rozpracované na notebooku môžete upravovať aj v telefóne počas cesty. Na Androide máte prístup k množstvu ďalších užitočných Google funkcií. 

8. Zdieľanie hudby, fotografií a ďalšieho obsahu medzi zariadeniami: zdieľanie nablízku vám umožňuje jednoducho zdieľať hudbu, fotografie a ďalšie súbory medzi zariadeniami so systémom Android a Chrome OS v okolí. Využiť môžete aj zdieľanie integrované vo Fotkách Google a ďalších aplikáciách. 

9. Prispôsobte si domovskú obrazovku pomocou miniaplikácií Android: miniaplikácie (widgety) sú užitočnými doplnkami akejkoľvek plochy, vďaka čomu máte dôležité informácie na dosah ruky. Čoskoro bude pre Android k dispozícii 35 miniaplikácií Google.

10. Technológia, ktorá je užitočná pre každého: na Androide fungujú rôzne spôsoby ovládania a používania aj pre zdravotne znevýhodnených. Či už potrebujete svoje zariadenie používať bez toho, aby ste využívali obrazovku pomocou aplikácie TalkBack, alebo vytvoriť text v reálnom čase pomocou funkcie Okamžitý prepis. 

Svoju aplikáciu na uľahčenie prechodu z Androidu na iOS má aj Apple. V obchode Play ju hľadajte pod názvom Prechod na iOS. Podľa recenzií však majú niektoré zariadenia s prenosom údajov problém. 

Ako sa vám pozdávajú dôvody Googlu na prechod na Android? Našli ste niečo, čo váš iPhone neponúka? Budeme radi, ak sa so svojím názorom podelíte v diskusii pod článkom. 

Zdroj: blog.google.com
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu